Tentavecka..

Har tentavecka den här veckan på brott och straff.. Ska diskutera strafformer och barnamord på sammanlagt ungefär 2000 ord. I måndags tyckte vi "shit vad mycket med 2000 ord", nu tre dagar senare sitter man och svär för att man inte får plats med allt man vill eftersom det är för lite plats.. Men kan ärligt säga att jag börjar bli rätt jävla lack på brott och straff nu. I fyra veckor har vi bara pratat och läst om barnamord, tidelag, våldtäkt, mord, dråp, incest osv. Till slut säger huvudet ifrån och man kan inte ta in mer. Ungefär där är jag nu. Sitter med en klump i halsen och känner bara att detta inte kommer gå. Jag kommer inte klara denna förbannade tenta eftersom jag inte ens kan ta in mer. Och jag orkar verkligen inte göra om allt detta. 
Jag har alltid haft ett läshuvud och varit duktig i skolan, det är inget jag skryter med utan enbart fakta. På gymnasiet visste man ungefär vad lärarna efterfrågade och det var inte så svårt (säger jag som alltid haft lätt för skolan) att bli godkänd. Men nu. Haha, på förra tentan fick jag 0,5poäng över gränsen för G. Man har ingen aning vad lärarna vill att man ska skriva för att bli godkänd. Man sitter med hela böcker och försöker hitta det som är relevant för just den här frågan. På gymnasiet satt man möjligtvis med något kapitel i någon bok och några genomgångar och försökte få in faktan i huvudet. Skillnaderna är som natt och dag. 
Nä hörrni, nu ska jag försöka hosta upp något om olika straff från medeltid till nutid. Barnamorden är jag nog klar med tror jag, och faktiskt nöjd. Men som sagt, man vet aldrig vad läraren säger. Kan gå åt pipan ändå, men skit samma. Jag är nöjd, det är det viktigaste!
 
Ett av alla straff vi läst om senaste tiden, stegling. Mys eller hur. 
RSS 2.0